Jak w temacie - po testowaniu nowych opon w terenie zaliczyłem glebę, na szczęście mnie nic się nie stało natomiast pękła mi szyba, wysoka GIVI, którą posklejałem i jest ok tylko przykręciłem ją śrubami ze stali nierdzewnej bo nigdzie nie moglem znaleźć plastikowych a takimi była przymocowana co uratowało ją przed gorszym popękaniem - pourywały się łebki śrub i po prostu odpadała - teraz te stalowe śruby przy wywrotce poszatkują mi szybę kompletnie.
Pytanie więc gdzie można kupić śruby z tworzywa.
śruby plastikowa do mocowania szyby
- berserkers
Sadze ze powinni miec w kazdym sklepie z akcesoriami do moto lub napisz do motobagaz.pl po oryginaly GIVI. W Warszawie masz tez OlekMotocykle i oni powinni miec jako dystrybutor GIVI
berserkers pisze:Sadze ze powinni miec w kazdym sklepie z akcesoriami do moto lub napisz do motobagaz.pl po oryginaly GIVI. W Warszawie masz tez OlekMotocykle i oni powinni miec jako dystrybutor GIVI
Byłem dziś na motobazarze i przy pytałem na wielu stoiskach i nikt nic nie miał niestety, dzięki za porady - popytam i tu i tu ale bardziej chodziło mi o to że może ktoś jeszcze takich śrub używa oprócz motocyklistów którzy przykręcają szyby nimi bo obawiam się że GIVI to będą po 8 zł za sztukę albo lepiej
- berserkers
w castoramie kiedys byly lub jakis sklep samochodowy np. FOTA
Ja kupowałem te śrubki w yamaha, jeśli się nie mylę to pisałem w dziale ceny w salonach jaki był to koszt.
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
Spróbuj w zwykłym sklepie motoryzacyjnym. Napewno w swojej ofercie posiadają różnorodne plastikowe "łączniki"- kołki - spinki (nie wiem jak to ustrojstwo się fachowo nazywa ) za pomocą których łączy się (np. za zasadzie rozpórki) tapicerki-poszycie wnętrza samochdu, bagażnika z elementami blacharki.
Na Allegro możesz wpisać np. spinka kołek rozporowy tapicerka
Na Allegro możesz wpisać np. spinka kołek rozporowy tapicerka
- Ceną wielkości jest odpowiedzialność...
...towarzyszką mądrości jest cierpliwość.
...towarzyszką mądrości jest cierpliwość.
Kupiłem.
W sklepie modelarskim, za 1,70zł sztuka - o połowę za długie ale że to tworzywo to skrócenie zajmuje chwilkę - jedyna wada to to, że białe a nie czarne ale zasadniczo to różnicy nie robi.
W serwisie Yamahy taka śruba to 14zł sztuka - pytałem. także polecam sklepy dla modelarzy.
W sklepie modelarskim, za 1,70zł sztuka - o połowę za długie ale że to tworzywo to skrócenie zajmuje chwilkę - jedyna wada to to, że białe a nie czarne ale zasadniczo to różnicy nie robi.
W serwisie Yamahy taka śruba to 14zł sztuka - pytałem. także polecam sklepy dla modelarzy.
Na off-the-road.de mają komplet 8 sztuk (2 w zapasie) za 8 EUR, co daje całkiem przyzwoitą cenę za sztukę. Ale tylko jak się zamawia przy okazji większych zakupów, inaczej koszt transportu zabija opłacalność
dokładnie tak, same śrubki za 7,90E ale dodając 13,90E za przesyłkę mija się z celem zamawianie samych śrubekmroova pisze:Na off-the-road.de mają komplet 8 sztuk (2 w zapasie) za 8 EUR, co daje całkiem przyzwoitą cenę za sztukę. Ale tylko jak się zamawia przy okazji większych zakupów, inaczej koszt transportu zabija opłacalność
Ponieważ przedstawiciel Yamahy mnie zapienił żądając za plastikową gównianą śrubkę na dzień dzisiejszy 21ZŁ ZA SZTUKĘ
poszperałem trochę i jeśli ktoś ma w d..pie dorabianie naciągaczy lub zamawianie samych śrub z OTR widzi mu się mało sensownie,
oto sposoby na zdobycie śruby plastikowej M5 25mm łeb walcowany philips:
- opcja 1 - dla posiadaczy białych sprzętów, tudzież mających w d..pie estetykę:
http://www.art-med-sklep.com/Sruba-pros ... 4304).aspx
cena zabija
- opcja 2 - osobiście tą wybrałem, przepłaciłem bom chciał mieć czarne
http://www.modelemax.pl/product_info.ph ... ts_id=4710
po dwóch dniach od zamówienia przyszło. Jak na zdjęciu widać, łepek deczko inny, na płaski śrubokręt i są o 5mm dłuższe (w niczym w tenerce to nie przeszkadza) - jestem kontent
XT660Z '08
Rendzi Stajla '94
Rendzi Stajla '94