Filmiki

Masz filmik warty uwagi? Postuj tutaj!
hobelik
Kontakt:

konradoz pisze:Myślę, że szybciej niż każdy myśli i to się tyczy też innych pojazdów. Kwestia max kilkunastu lat. Postęp technologiczny jest tak szybki i dynamiczny, że trudno tego nie zauważyć. Kilka barier do przeskoczenia i silniki elektryczne będą na prawdę mocne i wydajne.
Silniki elektryczne dawno przekroczyły barierę 90% sprawności ... jedyne co stoi na przeszkodzie to akumulatory nawet te mega drogie LIPO mają małą pojemność oraz duży spadek wydajności w niskich temperaturach. Także kwestia magazynowania energii tylko do rozwiązania została resztę mamy na tacy podaną :D
DR 750 ---> XT660R ---> XT660R ---> APRILIA SHIVER 750 ---> WR450
Informatyk Śląsk
Awatar użytkownika
bonzo
Kontakt:

To muszę szukać nowej pracy :mrgreen:
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
Awatar użytkownika
admirau

bonzo, Na razie możesz spać spokojnie :) Nie zanosi się, żebym na tym mógł przejechać 500 km bez pitstopu jak Tenerą ;)

Ale po tym jak zobaczyłem KTM Freeride E, to wiem, że kiedyś chcę pojeździć na takim cichym sprzęcie.
Awatar użytkownika
bonzo
Kontakt:

Hah będę stał z gniazdkami na autostradzie i tankował po 6zł za AH. Ciekawe jak rozwiążą akcyzę na tego typu paliwo. :mrgreen:
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
Awatar użytkownika
BarteQ
Kontakt:

Nie dość że ludzie w puszkach nie widzą nas to jeszcze mają nie słyszeć?
PS. Nie pokazali ile razy musieli ładować to podczas kręcenia filmików :twisted:
Yamaha DT 125 X > Husqvarna SM 125 RR > Yamaha XT 660 X > Aprilia Dorsoduro 750 > Suzuki DRZ 400 SM > KTM 690 SM > KTM 690 SMC > Husqvarna 701 SM + Aprilia SRV 850 > Husqvarna Norden 901
Awatar użytkownika
MarqSz

konradoz pisze:Myślę, że szybciej niż każdy myśli i to się tyczy też innych pojazdów. Kwestia max kilkunastu lat. Postęp technologiczny jest tak szybki i dynamiczny, że trudno tego nie zauważyć. Kilka barier do przeskoczenia i silniki elektryczne będą na prawdę mocne i wydajne.
Nie zgodzę się z Tobą. Bo technologia to nie wszystko. Przykład: czarne skrzynki w samochodach. Technologicznie banalne, dostępne komercyjnie ze śledzeniem w czasie rzeczywistym. Bez śledzenia to sprawa groszowa. OIDP w 2001 przez firmy ubezpieczeniowe przetoczyła się fala rozmów na temat wdrożenia czarnych skrzynek do samochodów. Skutkiem miały być ogromne oszczędności na wypłatach odszkodowań ale też i zniżki dla jeżdżących przepisowo. Pomysł bardzo szybko uwalono. Bo kto będzie chciał z tym jeździć?
Póki klasyczny rynek samochodowy to żyła złota, nie sądzę aby elektryczne się przepchnęły.
Tylko motocyklista wie, dlaczego pies wystawia łeb przez okno z samochodu...
Awatar użytkownika
PG

Awatar użytkownika
Łasica
Kontakt:

http://youtu.be/8SzZTjM8o3w - nie kupujcie navary :roll:
Obrazek ::BIKEPICS:: | XT660X -> BMW F800GS
Awatar użytkownika
mcready
Kontakt:

Awatar użytkownika
crazyrider12

http://youtu.be/h1ikZ-Dtc_M
ciekawa wycieczka :)
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej ;)
Awatar użytkownika
mcready
Kontakt:

crazyrider12 pisze:http://youtu.be/h1ikZ-Dtc_M
ciekawa wycieczka :)

te mosty to chyba pokonywali ci goscie z long way round. Fajna sprawa
hobelik
Kontakt:

Może dopytajcie kolesia o trase i zamiast turcji :D Przynajmniej przed każdym mostem musieli byśmy się zatrzymać na kloca żebym się podczas przejazdu nie pos...ł ze strachu :D
DR 750 ---> XT660R ---> XT660R ---> APRILIA SHIVER 750 ---> WR450
Informatyk Śląsk
Awatar użytkownika
Łasica
Kontakt:

świetne!
Obrazek ::BIKEPICS:: | XT660X -> BMW F800GS
Awatar użytkownika
bonzo
Kontakt:

Widziałem to wcześniej - super!
Wojtek

Trzeba przyznać, że gość miał jaja ;-)
Albo brak wyobraźni :mrgreen:
Za to przejazdy dołem rewelacja :roll:

Tatran masakra :-/
ODPOWIEDZ