http://allegro.pl/przecena-kurtka-motoc ... 75285.html
Czy ta kurtka bedzie pasowac na supermoto xteka? Czy proponujecie cos innego do kwoty max 500 zl: )
KURTKA
pasować będzie, tylko po co Ci taki duży garb ? :P to nie jest ścigacz co byś musiał taki balast wozić :D Aaa no i jeżeli planujesz jeździć bez spodni to dokup pas nerkowy bo sama kurtka może okazać się za krótka.
[center]WEJDŹ XT660 Tryb diagnostyczny CO Settings Ankieta Mój XT'ek [/center]
Spodnie beda: ) tylko poprostu zastanawia mnir czy na supermoto nie bede wygladal glupio w takiej kurtencji. I czy nie lepiej moze jakas inna i z tekstylowa?
hmm i tak z doświadczenia wiem, ze jeśli planujesz poza lataniem po mieście jakieś wypady to i tekstyl i skóra Ci się przyda Wszystko z czasem. Ta kurtka jest niczego sobie rozglądając się za pierwsza kurtawą, ale tak jak wspomniałem mnie by trochę raził ten garb z tyłu On jest po prostu na X'a nie potrzebny.
[center]WEJDŹ XT660 Tryb diagnostyczny CO Settings Ankieta Mój XT'ek [/center]
Boje sie tego ze jak kupie ta skore to bedzie problem bo znajomy mowil ze skora musi maxymalnie przylegac i nie wirm czy jakies minimqlne luzy wplyna na uzytkowanie, a do Lodzi poki co nie mam zamariu jechac przymierzac bo to jest kawaaaaalek drogi.
[ Dodano: 2011-11-21, 07:40 ]
http://allegro.pl/profesjonalna-kurtka- ... 67198.html jeszcze myslalalem nad tym ale nie wiem jak bedzie z jakoscia
edit by wojtek: Barnolek używaj polskich znaków, przecinków itd- taki mamy regulamin
Zresztą słuszny, bo trudno się doczytać w twoich tekstach
[ Dodano: 2011-11-21, 16:23 ]
Wybacz Wojtku Pisałem to z telefonu i dlatego tak wszyło .Nie było to umyślnie
Czy Może ktoś jeszcze doradzić w sprawie kurteczki ? Może jakąś propozycje ma , lub sam coś poleci :] Bo nie mogę się zdecydować.
[ Dodano: 2011-11-21, 07:40 ]
http://allegro.pl/profesjonalna-kurtka- ... 67198.html jeszcze myslalalem nad tym ale nie wiem jak bedzie z jakoscia
edit by wojtek: Barnolek używaj polskich znaków, przecinków itd- taki mamy regulamin
Zresztą słuszny, bo trudno się doczytać w twoich tekstach
[ Dodano: 2011-11-21, 16:23 ]
Wybacz Wojtku Pisałem to z telefonu i dlatego tak wszyło .Nie było to umyślnie
Czy Może ktoś jeszcze doradzić w sprawie kurteczki ? Może jakąś propozycje ma , lub sam coś poleci :] Bo nie mogę się zdecydować.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 13:11 przez Barnolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Skóra, skóra i jeszcze raz skóra!!! Ja mam swój kombinezon ze ściganta 4 sezon i jestem MEGA zadowolony!!! Dupe mi już raz uratował, nie mówiąc o kolanach i łokciach.
Koledzy w tekstylnych ciuchach Ci co glebę w nich zaliczyli na pewno nie będą na nie narzekać, tylko już więcej ich nie założą , a skóra wbrew pozorom nawet latem dobrze izoluje i wcale nie jest w niej aż tak gorąco. Za to w chłodniejsze wieczory będziesz z niej bardzo zadowolony!Patrz by zamki w spodniach i kurtce były metalowe, bo ząbki w plastikach lubią się sypać i jest problem z wymianą.
Powodzenia!
Koledzy w tekstylnych ciuchach Ci co glebę w nich zaliczyli na pewno nie będą na nie narzekać, tylko już więcej ich nie założą , a skóra wbrew pozorom nawet latem dobrze izoluje i wcale nie jest w niej aż tak gorąco. Za to w chłodniejsze wieczory będziesz z niej bardzo zadowolony!Patrz by zamki w spodniach i kurtce były metalowe, bo ząbki w plastikach lubią się sypać i jest problem z wymianą.
Powodzenia!
Doświadczenie przychodzi z wiekiem...najczęściej jest to wieko od trumny
Niestety, strój metroracing ma przecenione tylko rozmary XXS i xs, dlatego wybralem to i mam nadzieje że bedzie służyc: ) http://allegro.pl/hein-gericke-extra-ku ... 32352.html
Jeszcze tylko bede musiał dopasowac spodnie i strój kompletny: )
Znowu pisze z telefonu a wikszosc liter ni ma polskich znakow: ) Wybaczcie; >
Jeszcze tylko bede musiał dopasowac spodnie i strój kompletny: )
Znowu pisze z telefonu a wikszosc liter ni ma polskich znakow: ) Wybaczcie; >
bez przesady ja zaliczylem szlifa w tekstylu i kurtke moge smialo polecic Modeka Roma (nic się z nią nie stało), a spodnie Buse sunday sie podarly
::BIKEPICS:: | XT660X -> BMW F800GS
Jestem tego samego zdania co Łasica, dobry tekstyl najlepiej z cordury jest cholernie mocny i dobrze chroni: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cordura
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
ja też zaliczyłem glebę w tekstylnej modece finn i sobie chwalę ciuchy, nie glebę rzecz jasna :D
mam 2 zestawy ciuchów - na chłodne dni i turystykę modeka finn; na lato w mieście i krzaki - ixon z siatki i jeansowe mottowear. w następnym sezonie dokompletuję krosiakowe spodnie i bluzę na zbroję.
skóra jakoś mnie nie przekonuje, chyba, że na plastika...
mam 2 zestawy ciuchów - na chłodne dni i turystykę modeka finn; na lato w mieście i krzaki - ixon z siatki i jeansowe mottowear. w następnym sezonie dokompletuję krosiakowe spodnie i bluzę na zbroję.
... i na choppera/cruiseraceem pisze:ja też zaliczyłem glebę w tekstylnej modece finn i sobie chwalę ciuchy, nie glebę rzecz jasna :D
- crazyrider12
Zaliczyłem szlifa na Jadwidze przy słusznej prędkości 120km/h i tekstylna modeka wytrzymała. Materiał przytarty,ale nie przetarty. Jedyne co najbardziej ucierpiało to szwy. Przetarły się nici i będę musiał oddać do szewca. Ze skórą też mam jakieś doświadczeni: jak namoknie to od razu zimno się robi i cholernie długo schnie!
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej
crazyrider - z tymi szwami też mam problem. zastanawiam się tylko nad jednym, bo w oficjalnych opisach kurki piszą o bezpiecznych szwach - tymczasem np na rękawach są pojedyncze i właśnie tam się u mnie przetarły... sezon już się kończy, więc zamierzam wysłać to do reklamacji, bo skoro bezpieczne, to jak mogły się przetrzeć?...
Ja jeżdżę XT-kiem głównie w skórzanej, latem chłodno, jesienią cieplutko i broń boże nie przewieje.
Na Husce w tekstylnych cross, ale to w koło komina- max 150km.
Co do deszczu to zawsze mam przy sobie "kondona" i nawet po 10-cio godzinnej jeździe w ulewie nigdy nic mi nie przemokło
Za to wszyscy ( i nawet mi tu nie protestować), którzy jeździli ze mną w tekstylnych Modekach i innych przemakali do gaci. O próbie dosuszeniu jej przez noc nie wspomnę
Tekstylna dobra jest na pół godziny, na max godzinę i w końcu przemaka
Po namoknięciu waży chyba z tonę tyle, że jak przestanie padać to jadąc szybko wysycha
Cała sztuka polega na tym by założyć kondona zaraz jak tylko zaczyna padać.
Jak założysz później to kisisz się od środka.
I to obojętnie czy to na skórę czy na tekstylną
Wada skórzanej to mało kieszeni i raczej nie w off.
Fire tak zrobił na wyprawie Ukraińskiej i tylko my byliśmy susi- padało cały pierwszy i ostatni dzień oraz raz nas zmoczyło na Krymie- nie chciało się nam, założyć pokrowców na buty i te nam w końcu przemokły
Pewnie, że na tekstylną można wylać litry impregnatów tylko na wyprawie dadzą radę jeden, dwa razy a później dupa
PS. Pewnie wkładam kij w mrowisko
Na Husce w tekstylnych cross, ale to w koło komina- max 150km.
Co do deszczu to zawsze mam przy sobie "kondona" i nawet po 10-cio godzinnej jeździe w ulewie nigdy nic mi nie przemokło
Za to wszyscy ( i nawet mi tu nie protestować), którzy jeździli ze mną w tekstylnych Modekach i innych przemakali do gaci. O próbie dosuszeniu jej przez noc nie wspomnę
Tekstylna dobra jest na pół godziny, na max godzinę i w końcu przemaka
Po namoknięciu waży chyba z tonę tyle, że jak przestanie padać to jadąc szybko wysycha
Cała sztuka polega na tym by założyć kondona zaraz jak tylko zaczyna padać.
Jak założysz później to kisisz się od środka.
I to obojętnie czy to na skórę czy na tekstylną
Wada skórzanej to mało kieszeni i raczej nie w off.
Fire tak zrobił na wyprawie Ukraińskiej i tylko my byliśmy susi- padało cały pierwszy i ostatni dzień oraz raz nas zmoczyło na Krymie- nie chciało się nam, założyć pokrowców na buty i te nam w końcu przemokły
Pewnie, że na tekstylną można wylać litry impregnatów tylko na wyprawie dadzą radę jeden, dwa razy a później dupa
PS. Pewnie wkładam kij w mrowisko