Opony XTX/XTR
E09 z doświadczenia polecam wg. mnie najlepszy kompromis asfalt/teren/cena.
Kando
- czlowiekwidmo
- Kontakt:
mam podobny problem tył 73 daje rae ale przodu nie mam
- czlowiekwidmo
- Kontakt:
bardzo śmieszne Wojtek
[ Dodano: 2011-12-17, 18:57 ]
co wam się mieści pod ten mały błotniczek na przednie koło chodzi jaka opona oprócz rozmiaru 90/90 /21 chce założyć sobie jakaś oponę krosowa na przód aby trzymała w terenie
[ Dodano: 2011-12-17, 18:59 ]
heidenau
[ Dodano: 2011-12-17, 18:57 ]
co wam się mieści pod ten mały błotniczek na przednie koło chodzi jaka opona oprócz rozmiaru 90/90 /21 chce założyć sobie jakaś oponę krosowa na przód aby trzymała w terenie
[ Dodano: 2011-12-17, 18:59 ]
heidenau
Jak chcesz w teren to zdejmij błotniczek. Przed niczym nie chroni i niczemu nie służy a szybko unieruchamia przednie koło w błocie. Glina (błoto) wchodzi między koło a blotniczek i stajesz w miejscu mieląc bezradnie tylnym kołem.
Ja ostatnio założyłem Motoza (chyba tak to się pisze) Desert. Rozmiar ciut większy od zalecanego bo innych chyba nawet nie produkują. Opona w sumie całkiem ok. chociaż na tył nie polecam (ślizga się w błocie)- zrobiona właśnie do takich ciężkich enduro. Na pewno bardzo trwała. Wszystkie inne kostki, które miałem momentalnie zniknęły. A ta się nawet nieźle trzyma. Jeden wielki minus- strasznie głośna na asfalcie ! Przód jeszcze ujdzie ale tył huczy, że aż uszy bolą.
Ja ostatnio założyłem Motoza (chyba tak to się pisze) Desert. Rozmiar ciut większy od zalecanego bo innych chyba nawet nie produkują. Opona w sumie całkiem ok. chociaż na tył nie polecam (ślizga się w błocie)- zrobiona właśnie do takich ciężkich enduro. Na pewno bardzo trwała. Wszystkie inne kostki, które miałem momentalnie zniknęły. A ta się nawet nieźle trzyma. Jeden wielki minus- strasznie głośna na asfalcie ! Przód jeszcze ujdzie ale tył huczy, że aż uszy bolą.
- crazyrider12
rozmiar 21" i 17"
coś czuje że taka odpowiedź padnie 
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej 
- czlowiekwidmo
- Kontakt:
sryjne opony od 660r 21 i 17 posiadam w moim moto
[ Dodano: 2011-12-17, 21:36 ]
taka jest na tyle heidenau
[ Dodano: 2011-12-17, 21:36 ]
taka jest na tyle heidenau
Seryjne to one na bank nie są a że są to 21 i 17" to wszyscy też wiemy ty nam podaj dokładne rozmiary opon i felgczlowiekwidmo pisze:sryjne opony od 660r 21 i 17 posiadam w moim moto
Crazy nawet przewidział twoja odpowiedź
PS np. 130/80/17
- crazyrider12
moje moto stało na takich oponach jak go kupowałem, doświadczenia z nimi nie mam bo od razu trafiły pod ścianę a w zamian na przód poszło TKC 80 a na tył mitas e09. obecnie na tyle mam też TKC 80 ale zamierzam wrócić do mitasa:po pierwsze-bo tańszy, po drugie-lepszy w teren.karlos80 pisze:a ja z innej beczki. Czy ktoś ma doświadczenie z oponką michelin sirac bo wlasnie bede zakładał
Z kilku kilometrów przejechanych na Sirac'ach wrażenia były takie że guma jest strasznie śliska,mogło to być spowodowane wiekiem opony, warunkami (styczeń)
[ Dodano: 2011-12-17, 22:39 ]
człowiekwidmo weź kartkę, długopis, i spisz nam numerki jakie tam (na oponach) masz napisane. Powinny one wyglądać tak jak w przykładzie który podał Ci Wojtek, tzn. np. 90/90/21 i 130/80/17. A jak dobrze poszukasz to może na rafce (feldze), o ile dobrze pamiętam,w R znajdziesz cyferki np. 2,75". Później napisz posta z tymi danymi, a wtedy postaramy się Ci pomóc.
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej 
człowiekuwidmo- nie odbierz tego źle ale podajesz nam dziwne informacje prawdopodobnie z braku wiedzy.
Prawdopodobnie masz tylną oponę zbyt szeroką do felgi albo zmienioną felgę od xtx !
albo twój motocykl to XTX.
W każdym razie musisz sporo poczytać . Wiedza to potęga !
Prawdopodobnie masz tylną oponę zbyt szeroką do felgi albo zmienioną felgę od xtx !
albo twój motocykl to XTX.
W każdym razie musisz sporo poczytać . Wiedza to potęga !