Witam Panów kupiłem XTZ i pali mi olej przy katowaniu dość sporo jaki polecacie olej a może lać jakiś inny żeby mniej palił?
I jeszcze jedno ile taki remoncik kosztuje żeby nie paliła oleju bo jestem zielony w tych tematach
Jaki olej do XTZ 660 tenere 91r
Jaki olej masz teraz? Sprawdziłeś czy gdzieś nie wycieka? Do katowania zalej coś o wyższej lepkości i gęstości. Co do remontu, to w tak starym motocyklu którego wartość nie jest duża może być to nie opłacalne no chyba że masz sentyment do niego.
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
A jak jest na motulu ze zużyciem? Zalej może jakiś 10W50.
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
Zależy co będzie do roboty. Same Uszczelki to już koszt, jeśli będzie tłok, szlif, pierścienie tanio nie będzie. jak juz zrzucasz górę, to warto zrobić gniazda zaworowe, prowadnice (poprzeglądać i ew. zrobić). Jak juz wszystko otwierasz, to zrób jak na być i będziesz miał spokój na długo.
Rzucam w ciemno, nie mam pojęcia ile kosztują te części do XTZ, Aale obstawiam ze wyjdzie drożej.
Mierzyłeś ciśnienie w cylindrze? Można zrobić później próbę olejową żeby sprawdzić jak się mają zawory/czy pierścienie puszczają.
Rzucam w ciemno, nie mam pojęcia ile kosztują te części do XTZ, Aale obstawiam ze wyjdzie drożej.
Mierzyłeś ciśnienie w cylindrze? Można zrobić później próbę olejową żeby sprawdzić jak się mają zawory/czy pierścienie puszczają.