raczek, masz tak u siebie?raczek_ pisze:przód 14 zębów, tył 45 i już jest zabawa :)
[center]Obrazek [/center]
Jazda na jednym kole ?????
dokładnie takWojtkuuu pisze:raczek, masz tak u siebie?raczek_ pisze:przód 14 zębów, tył 45 i już jest zabawa :)
[center]WEJDŹ XT660 Tryb diagnostyczny CO Settings Ankieta Mój XT'ek [/center]
Ja zaliczylem na Tuaregu 125 i od tamtej pory mam cykora. Stawiam na gume, ale boje sie pionow robic. Nikomu nie zycze takiej gleby jakiej doswiadczylem.
A więc, z lewej nadjeżdża jakiś skuter. Z prawej też nic nie jedzie
gleby przy gumowaniu nie zaliczyłem polecam zanim zaczniecie sobie trzaskać piony potrenować gumowanie z noga na tylnym heblu. Profilaktycznie od czasu do czasu naciśnij, żeby nauczyć się tego odruchu w przypadku zagrożenia. Będziesz lepiej się orientować gdzie dźwignia się znajduje, a nie szukać po omacku. Będziesz mógł wyczuć, w którym momencie hebel zaczyna 'łapać'franek89 pisze:zaliczyłeś kiedyś glebę na plecy? i czy przy strzale z klamki manetkę odkręcasz do końca?
Odnośnie podrywania motocykla to jak komu wygodniej ja podnoszę go mocą tylko z gazu. Jakoś nie jestem zwolennikiem strzałów ze sprzęgła Ale na ten temat głosy są podzielone...
Taką glebę zaliczyłem przy 70-80km/h na szutrowej drodze, ale na husce.franek89 pisze:zaliczyłeś kiedyś glebę na plecy?
Gumowałem wtedy na stojaka i od tej pory robię to już tylko na siedząco
Straty to ogon, podarte spodnie i bluza- przed obtarciami skóry i zapewne czymś więcej uratowała mnie zbroja i ochraniacze
Nie tyle przeleciałem przez same plecy, co chciałem podnieść huskę wyżej, koło zabuksowało i poszło bokiem.
Podnoszę tylko z gazu zarówno huskę jak i (choć dużo rzadziej) XT-ka
No nic czas się przełamać
Boję się oczywiście za każdym razem, ale Ci co się nie bali są już na cme.........
Myśle o pokombinowaniu w najbliższym czasie z napedem w wiadomym celu: 'guma z gazu na drugim biegu'. Opcja wyjściowa taka jak u Ciebie Raczek. Z doświadczenia jakie masz z jazdy z takim ustawieniem radzisz pójść dokłądnie tą samą scieżką czy sugerował byś inaczej? Będe wdzięczny za wszelkie rady. Również gdzie się zaopatrzyć w takie zębatki i łańcuch. Łańcuch ile ogniw przy 14 - 45?raczek_ pisze:dokładnie takWojtkuuu pisze:raczek, masz tak u siebie?raczek_ pisze:przód 14 zębów, tył 45 i już jest zabawa :)
przy zmianie 14-45 nie wymagana jest zmiana długości łańcucha, korekcja naciągiem wystarczy. Do poderwania z 2-go biegu powinna spokojnie wystarczyć. Jest to najtańsza opcja jak byś nie chciał całego napędu wymieniać (zębatka ok 40-50zł) a reszta zostaje bez zmian.
W dowolnym sklepie motocyklowym bez problemu
Ewentualnie jak byś chciał to mam takową, prawie nówkę (żadnych śladów zużycia jak przyłożyłem do nowej). Bo jak miesiąc temu wymieniałem napęd to wymieniłem kpl. za 40zł z wysyłką mogę Ci puścić
Ewentualnie jak byś chciał to mam takową, prawie nówkę (żadnych śladów zużycia jak przyłożyłem do nowej). Bo jak miesiąc temu wymieniałem napęd to wymieniłem kpl. za 40zł z wysyłką mogę Ci puścić
jak dla mnie bezpieczniej jest na stojąco, bo ma się większą kontrolę nad motocyklem, można go do siebie pociągnąć albo odpuścić gaz i przenieść ciężar trochę do przodu.. ja miałem glebe na asfalcie jakoś ok 80 km/h .. nie polecamWojtek pisze:Gumowałem wtedy na stojaka i od tej pory robię to już tylko na siedząco
a ja tylko ze sprzęgła.. od razu motor idzie do góry na taką wysokość na jaką chce..raczek_ pisze:. Jakoś nie jestem zwolennikiem strzałów ze sprzęgła Ale na ten temat głosy są podzielone...
jak widać, szkół jest dużo najważniejsze to wariować wtedy gdy jesteśmy pewni, że nic nam nie wyleci z naprzeciwka albo nie napatoczy z boku.. nawet nie chce myśleć co by się stało jakby mój motor z takim impetem poleciał na auto jadące z naprzeciwka... ;/
Czasami na drodze spotykam wielu wariatów, którzy jadą bardzo niebezpiecznie... Aż ciężko ich wyprzedzić
http://starostek.fotosik.pl/zdjecia
http://starostek.fotosik.pl/zdjecia
Wszyscy jesteście w błędzie i o jeździe na kole nic nie wiecie
Tak się powinno to robić KLIK
Tak się powinno to robić KLIK
Doświadczenie przychodzi z wiekiem...najczęściej jest to wieko od trumny
Mistrzowie!!!!!! ale się ulałem
Jestem "nieumi" i o tym wiem, o tym wiem, że jestem "nieumiem"