Mam pare pytan odnosnie zakupu yamahy xt660x
1. Czy najlepiej kupowac motocykl teraz przed zima/w czasie zimy czy na wiosne?
2.Widzialem ze ceny na allegro zaczynaja sie od 8000zl. Zalezy mi na tym zeby pojezdzic pare sezonow w miare bezawaryjnie. Czy za 10k kupie sprzet w dobrym stanie?
3. Na co powinienem zwrocic szczegolna uwage podczas ogledzin i zakupu?
Z gory dzieki za pomoc.
Zakup xt660x
-
1.Teraz już ceny na pewno spadły ale tez jest w miare jeszcze pogoda ze przetestujesz sprzęta. Mimo wszystko im większa zima tym ceny niższe
2.Pytanie co do 10tys i sprzetu godnego polecenia to nie do ogarniecia wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza można czasem trafić i za 10tys fajny sprzęt jak równiez i za 15tys mozna kupić minę
3.Z tego co wyczytałem na forum to xt-ki nie maja jakichś typowych usterek na które trzeba zwracać uwagę więc ogólnie trzeba szukac bez szlifowego sprzeta albo jak najmniej razy zglebowanego czyli plastiki ograniczniki na widelcu czy nie poscinane wydechy itp.
powodzenia
2.Pytanie co do 10tys i sprzetu godnego polecenia to nie do ogarniecia wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza można czasem trafić i za 10tys fajny sprzęt jak równiez i za 15tys mozna kupić minę
3.Z tego co wyczytałem na forum to xt-ki nie maja jakichś typowych usterek na które trzeba zwracać uwagę więc ogólnie trzeba szukac bez szlifowego sprzeta albo jak najmniej razy zglebowanego czyli plastiki ograniczniki na widelcu czy nie poscinane wydechy itp.
powodzenia
- Sacramento
Ok. Dzięki za odzew !:) jak ktoś ma coś do dodania to prosze. Czekam na odpowiedzi.
"Nie ma potrzeby, by ktoś z zazdrością patrzył
I tak osiągnę to na czym mi zależy"
Cześć.
Jak byście poczytali forum to byście wiedzieli na co zwrócić uwagę bo temat był już wałkowany niejednokrotnie ]
Odnośnie kupna motocykla to według mnie nie ma reguły, można trafić na dobrą ofertę tak samo w październiku jak w marcu czy kwietniu.
Pozdr
Jak byście poczytali forum to byście wiedzieli na co zwrócić uwagę bo temat był już wałkowany niejednokrotnie ]
Odnośnie kupna motocykla to według mnie nie ma reguły, można trafić na dobrą ofertę tak samo w październiku jak w marcu czy kwietniu.
Pozdr
::BIKEPICS:: | XT660X -> BMW F800GS
- Sacramento
Juz obczilem stronke wczesniej. Przy 186cm raczej sobie poradze
Sacramento widzę, że jeszcze nie zakupiłeś maszyny, gdybyś był zainteresowany moim iksem to pisz, podeślę Ci zdjęcia.
- Sacramento
Celuje w xtx wiec nie powinno byc problemow
Żeby kasy na porządny kask, ciuch, buty i rękawice starczyło, jeśli jeszcze nie masz.Sacramento pisze: 3. Na co powinienem zwrocic szczegolna uwage podczas ogledzin i zakupu?
A bardziej poważnie, to poszukaj postu Wojtka (OIDP), który opisywał detalicznie co sprawdzić w kupowanym XTku.
Tylko motocyklista wie, dlaczego pies wystawia łeb przez okno z samochodu...
- Sacramento
Stale przeglądam internet w poszukiwaniu moto, ale zawsze może mi coś umknąć. Jakby ktoś widział coś ciekawego proszę o info.
- Bartas1982
Zanim kupiłem XTX-a oglądałem z 5 sztuk. Pierwszą w zimę, prezentowała się idealnie, jednak bez możliwości jazdy próbnej (ślisko, śnieg) odpuściłem sobie. Potem było śledzenie 'otoszroto' i 'alledrogo', telefony, oglądanie, a co widziałem i się nasłuchałem to moje XT-ki są dosyć popularne, co jakiś czas pojawia się jakiś do sprzedaży w serwisach internetowych, więc spokojna głowa, bez emocji - coś znajdziesz w końcu. Jak nie jesteś doświadczony z mechaniką, to lepiej zabierz kogoś ze sobą, kto będzie potrafił ocenić czy sprzęt jeszcze trzeba doinwestować, bo sama bezwypadkowość wcale nie znaczy, że nie kupisz sobie 'skarbonki' (np. przednia tarcza hamulcowa do XTX-a kosztuje ~500PLN). Szukania ograniczyłem sobie do ~120km od domu żeby nie denerwować się w odkrywaniu na nowo znaczenia słów 'sprzęt bezwypadkowy'. Bankowo coś znajdziesz, do zobaczenia na szosie!
były użytkownik XT660X, obecnie śmigam Hondą CBF 600 S, ale ... może by tak powrócić do "jednego gara"?
- Sacramento
Rozpisałeś sie trochę, a ja już moto kupiłem i jestem zadowolony z zakupu
Tu Jadźka
http://xt660.pl/viewtopic.php?t=4551
Tu Jadźka
http://xt660.pl/viewtopic.php?t=4551