Dałem kanapę do przerobienia i teraz odstaje mi od baku (kanapa oczywiście) - czy one odstają (ta podniesiona część kanapy zachodzącej na bak)? Może to wcześniej przeoczyłem a to normalne? Zanim zacznę "działać" z tapicerem, najpierw chcę to sprawdzić....Przeglądam fotki ale niektóre mam wrażenie lekko odstają, inne idealnie przylegają a inne zbyt daleko aby się przypatrzeć...kanapa nie jest pęknięta.
Pomożecie?
Odstająca kanapa od baku po przeróbce kanapy
Wszystkie które widzialem odstawały 0,5-1cm. Te nowsze mniej wysiedziane lepiej przylegają.
- gmole silnika wg SW-Motech / HOLAN - nieaktualne
- gmole owiewek wg. TOURATECHa - nieaktualne
- stelaże pod kufry na zamówienie - nieaktualne
-
mirkoslawski
No trochę mnie uspokoiłeś...podobno poprzedni właściciel ważył około 120 kg...może dlatego odstaje? 
U mnie też nie przylega idealnie. Skoro tapicer przerabiał kanapę to musiał tylko zmienić poszycie ew. wypełnienie, ale samego kształtu kanapy pewnie nie zmieniał bo to kawał plastiku więc pewnie wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi.
Za mocno jest naciągnięty materiał na górze przez co plastik od strony baku jest odciągany od niego. Dzieje się też tak bo kanapa nie ma w miejscu łączenia z bakiem haczyka.
-
mirkoslawski
hmm, to już sam nie wiem...u mnie odstaje tak z 1-2 cm...jak patrzę na zdjęcia przed przeróbką, nie widzę aby odstawała. 
Wklej fotkę. Bo tak piszemy, bo piszemy. Wszyscy słyszeli, ale nikt nie widział.
- gmole silnika wg SW-Motech / HOLAN - nieaktualne
Jeśli nie wiesz to jeszcze raz przeczytaj mój wcześniejszy post 
Opcje są dwie albo sobie poluzujesz pokrowiec albo pojeździć to moze się wyciągnie i kanapa się ułoży.
Z zimna się raczej nie wygiął od baku
Opcje są dwie albo sobie poluzujesz pokrowiec albo pojeździć to moze się wyciągnie i kanapa się ułoży.
Z zimna się raczej nie wygiął od baku