I tym samym już wiem, gdzie pojadę za rok :D
Są chętni ?

http://podroze.onet.pl/aktualnosci/mong ... unii/fskyt
http://www.ambasadamongolii.pl/
Wojtek pisze:Mongolię i Kazachstan miałem w planach na przyszły rok.
Ale tegoroczna Gruzja nie wypaliła, więc pewnie całość musi przeskoczyć o co najmniej rok- oczywiście przy założeniu, że Putinek przestanie rozrabiać![]()
Jednak sposób jeszcze inny- całość na motórach a za nami 4x4.
Szkoda mi omijać tyle fajnych terenów i spotkań z miejscowymi po drodze-Ukraina albo Białoruś albo jedno i drugie, Rosja, Kazachstan i jego bezkresne stepy
Max 4 moto i ledwie 15tyśkm Panie Herflicku- kilka dłuższych przelotów i w miesiąc da radę
Na 10 którzy tam byli, 8-9 właśnie stwierdza, że to była strata czasu. Nie mniej, Ci, co mieli jakieś przygody po drodze (awaria itp.) i poznali miejscowych - to pieją z zachwytu. Tyle, że to wtedy z 7-8dni robi się 12-14dni...w jedną stronęŁasica pisze:Wojtek pisze:Mongolię i Kazachstan miałem w planach na przyszły rok.
Ale tegoroczna Gruzja nie wypaliła, więc pewnie całość musi przeskoczyć o co najmniej rok- oczywiście przy założeniu, że Putinek przestanie rozrabiać![]()
Jednak sposób jeszcze inny- całość na motórach a za nami 4x4.
Szkoda mi omijać tyle fajnych terenów i spotkań z miejscowymi po drodze-Ukraina albo Białoruś albo jedno i drugie, Rosja, Kazachstan i jego bezkresne stepy
Max 4 moto i ledwie 15tyśkm Panie Herflicku- kilka dłuższych przelotów i w miesiąc da radę
poważnie chciało by Ci się jechać tydzień czasu tą samą drogą z niezmieniającym się w ogóle krajobrazem, dzień w dzień te same widoki?![]()
bo mi na pewno nie...pomysł Neno za to jest świetny
Trochę mnie Wojtku źle zrozumiałeś. W moim przypadku to jest oszczędność kasy. Czas oszczędzają znajomi.Wojtek pisze:Jazda puszką z lawetą, to chyba nie jest przyjemność i frajda![]()
Cenisz czas a puszką z lawetą będziesz tam wiele szybciej- no ode mnie na bank nie, więc oszczędzanie czasu to fikcja![]()
Tak latam z crossem na pace, ale w ekstremalne tereny.
Tak sam napisałeś- więc tak to zrozumiałem.Neno pisze:jak bym miał 2m-ce, trochę więcej kasy - chwili bym się nie zastanawiał tylko ruszył na kołach
I o te trochę więcej $ tu chodzi. 2-mce jakoś bym pewnie wystrugał.Wojtek pisze:Tak sam napisałeś- więc tak to zrozumiałem.Neno pisze:jak bym miał 2m-ce, trochę więcej kasy - chwili bym się nie zastanawiał tylko ruszył na kołach![]()
Przecież puszką tyle samo czasu pojedziesz, więc Ty czasu nie zaoszczędzisz.![]()
Na kasie chyba też nie oszczędzisz, bo bus pali o wiele więcej- chyba, że kasa za przewożenie innych moto![]()