gmole

jesteś ciekaw co na ten temat uważają pozostali użytkownicy? Pisz tutaj
Wojtek

No tak ten płaskownik niewiele wytrzyma, ale też te gmole za wielkich obciążeń mieć nie będą ;-)
Bonzo znajdź kogoś kto zrobi na wzór :-D
Zobaczymy co z tego wyjdzie :-|
Awatar użytkownika
bonzo
Kontakt:

Te z touratecha bardziej mi leżą.
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
Awatar użytkownika
crazyrider12

Bonzo a one mają chronić czy wyglądać?
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej ;)
Awatar użytkownika
bonzo
Kontakt:

I to i to. Głównie chodzi o to że za często daję zarobić yamasze na plastikach :mrgreen: Ale wygląd dla mnie nie pozostaje bez znaczenia ;-)
"Podczas dobrej jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."
Awatar użytkownika
crazyrider12

A widziałeś może dokładnie jak wygląda górne mocowanie w Touratech'u? Masz jakieś zdjęcia?
P.S. Niebieskie plastiki nie pękają-jeszcze ;-)
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej ;)
Awatar użytkownika
bonzo
Kontakt:

Tomku nie widziałem niestety. Na razie mam remont w domu więc nie mam czasu na motocykle ale jak się ogarnę to kupię te gmole i zobaczymy z czym to się je. Różne ciekawe rzeczy widziałem z Touratecha i zawsze jest to solidne i ładnie zrobione niestety również drogie.
Awatar użytkownika
crazyrider12

No to będę czekał cierpliwie.
Awatar użytkownika
mik1046
Kontakt:

Tu jest link do sposobu mocowania gmoli touratech

http://www.touratech.com/shops/009/doku ... 0182-0.PDF

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
crazyrider12

Jakoś ten patent Touratecha mnie nie przekonuje-kolejny gadżet.
Awatar użytkownika
mik1046
Kontakt:

Ja się nie wypowiadam bo ceny kosmiczne ale wiele osób zastanawia się nad sposobem mocowania a tu jesz wszystko opisane jak na dłoni.
XTR/BMW w 3 odmianach / Mt09 Tracer / Ktm 1090 co następne nie wiem może T7
Awatar użytkownika
crazyrider12

Szkoda że opisane w nie przystępnym dla mnie języku...
Poczekam na Bonza, i zobaczę co to warte.
Wojtek

crazyrider12 pisze:Jakoś ten patent Touratecha mnie nie przekonuje-kolejny gadżet.
Zgadzam się z tobą Crazy, plastiki i tak łamią się raczej od zahaczenia o kamienie, korzenie, gałęzie/kije itp. Pęknie tylko ten którym zahaczysz :-|
Jak zrobisz taką glebę, że grzmotniesz tą rurką o kamień czy korzeń to dopiero narobisz sobie szkód. To zadziała jak hak do wyrywania wszystkiego, do czego jest przyczepione- chłodnica, osłona chłodnicy, owiewki- ogólnie będzie masakra :shock:
Góra trzyma się tylko na jednej śrubce M6 trzymającą górę chłodnicy i o zgrozo na samej osłonie chłodnicy :cry:

No nic poczekamy aż Bonzo kupi i założy. A że owiewki łamał często to i te gmole szybko nam przetestuje ;-)
Awatar użytkownika
Bajros

prosze dyskusje o gmolach przeniesc do osobnego tematu.
Jedzie Jadzia Dziadzie ;) Braaap Braaap
"Tylne koło ucieka cały czas, przednie tylko raz"
Wojtek

Bojros wydzieliłem te posty o gmolach, ale nie mogę tego połączyć z już istniejącym tematem Gmole
Założyłem więc ten nowy :-/
Jak można to spróbuj je połączyć w jeden ;-)
Awatar użytkownika
admirau

Żeby uzupełnić informacje, (temat jest też poruszany np. tym wątku: http://xt660.pl/viewtopic.php?t=2441 )
dodam, że gmole nie powinny być w 100% pancerne. Przy większej glebie powinny się trochę ugiąć.

Chodzi o to, że powinny zamortyzować obciążenia przenoszone na ramę. Warto się rozejrzeć za rozwiązaniami, które już ktoś empirycznie sprawdził :)
ODPOWIEDZ