REGULATOR NAPIĘCIA XT660Z

jesteś ciekaw co na ten temat uważają pozostali użytkownicy? Pisz tutaj
Wojtek

thembol pisze:Zapewne powiecie ze będzie się grzał od silnika i powietrza przelatującego przez chłodnice ale dla mnie grzanie regla to jakies bajki. W większości moto umieszczony jest pod siodlem lub w jeszcze większych czeluściach i jakos nic się nie grzeje.
W R-ce jest przecież umocowany na boku airbox'a i przykryty boczkiem/owiewką, więc skoro tam sie nie grzeje to u Ciebie też raczej nie powinien ;-)
Jedynie do mocowania mam wątpliwości to jednak singiel i solidne drgania, ale miejmy nadzieję, że da radę :-)
Awatar użytkownika
thembol

Wojtek pisze:Jedynie do mocowania mam wątpliwości to jednak singiel i solidne drgania, ale miejmy nadzieję, że da radę :-)
Długo dumałem nad mocowaniem właśnie. Niby tak dużo miejsca a nie ma jakos nic sensownego za co można by załapać na dwie śruby bez robienia dużej rzeźby.
Nie widać tego na zdjęciach ale mocowanie mimo ze na jedna śrube to jakby opiera się jednym bokiem ( klinuje się ) o cewke. Dlatego nawiercenie dziurki w mocowaniu musi być idealnie wymierzone aby po przykręceniu mocowanie się zaklinowało na sztywno.
Zatem drgania na pewno nie spowodują ze regel zacznie "zwisać" coraz niżej.
Jedynie może odpaść i wisieć na kablach jeśli śruba mocujaca się odkręci.

Przetestuje na wakacyjnej wyprawie i dam znac czy zdało to egzamin.
Awatar użytkownika
thembol

Miałem dać znać - no więc daje.
15.000km i nic się nie dzieje z reglem.
Grzał sie juz w Czarnogórze... moczył w ulewach w Zakopanem.
Przeróbka sprawdzona. Działa w 100%
geni

Dzięki - wygląda na to, że będzie to jedna z pierwszych przeróbek, jakie zrobię.
korbol

Moją Teresę tez zaczął trapić problem regulatora.
Gdzie można kupić te konektorki, które są we wtyczce regulatora? Albo na jakie zamienić. U mnie już jeden pin znikł, ale kostna wygląda porządku.
ODPOWIEDZ