Silnik od suzuki gs 500 do crossa

jesteś ciekaw co na ten temat uważają pozostali użytkownicy? Pisz tutaj
Niany121

Siemanko ;) mam nietypowe pytanie , chcę włożyć silnik od suzuki gs 500 do ramy crossowej i moje pytanie brzmi czy znacie może dokładne wymiary tego silnika ? I do jakej ramy najlepiej bedzie go włożyć?
Chcę zrobić cos takiego ponieważ silnik od gs jest raczej wytrzymały i można go tanio kupić , wyraźcie swoją opinię i coś doradzajcie , z góry dziękuje ;))
Awatar użytkownika
arkadius0

Bez sensu. Po co w krosówce silnik rzędowy i takiej charakterystyce pracy itd. Kompletnie tego nie rozumiem, co niby byś chciał osiągnąć.
Generalnie do każdej ramy włożysz każdy silnik i będzie się to wiązało z mniejszymi lub większymi zmianami. Najlepiej będzie włożyć właściwy silnik do właściwej ramy.
Tanio kupić, nie znaczy że to będzie dobrze.
Jak masz się już bawić, to zbuduj sobie ramę z części tej co masz pod silnik jaki sobie kupisz i się pochwal co zbudowałeś.
- gmole silnika wg SW-Motech / HOLAN - nieaktualne
- gmole owiewek wg. TOURATECHa - nieaktualne
- stelaże pod kufry na zamówienie - nieaktualne
Niany121

Nie chce silnika od crosowki bo drogie w uttzymaniu a od takiego gs silnik ciezko zajechac i remontow sie praktycznie nie robi glownie o to mi chodzi
Awatar użytkownika
Goral

Tylko zwróć uwagę w jakich warunkach jeżdżą crossy a w jakich taki gs500. W Xt też nie trzeba częstych remontów i zeby go zajechać musiałbyś się postarać .
ODPOWIEDZ